Size Yalan Söylenip Söylenmediğini Nasıl Anlarsınız?
Karşımızdaki insanın size yalan söyleyip söylemediğini anlamak için yaptığımız uyguladığımız şeyler ne kadar doğrudur. Bilinen göz, yüz ifadeleri duruşu bize doğruları göstereceğini düşünürken hata yaparız. Yapılan araştırmalara göre planlı şekilde söylenmiş yalanlar gerçekten çok daha gerçekçi olabilir nasıl mı?
Mesela hepimizin bildiği bir şey olan gözlerin içine bakılarak konuşulursa doğruluk oranı yüksektir. Kişi bir şey söylerken yada anlatırken gözlerimizin içine bakarak konuşuyorsa doğru olduğunu düşünürüz. Oysa yalan söylemeyi planlayan bir kimse bunu düşünmüştür. Ve sizi inandırmak için mutlaka gözlerinizin içine bakarak konuşacaktır. Size yalan söylendiğini anlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır.
Mesela kişinin ayaklarına dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre beyinden uzaklaştıkça organların daha dürüst olduğu kanıtlanmıştır. Karşınızdaki kişinin sizle konuşurken ayakları zıplamaya başlar. Kişi bu durumu fark etse bile o an için kontrol eder fakat kısa bir süre sonra tekrarlanır bu olay. Anlamsız gülümsemelerde bir ipucudur. Kişi gereksiz yere gülümsüyor ise mutlaka dikkate alınmalıdır. Yalan söylerken yaşanan gerginliği bastırmak için gereksiz yere gülümsemeler ortaya çıkar. Ses tonu da çok önemlidir. Konuşma sırasında kişinin ses tonu normalden aşırı düşüyorsa ve tizleşme oluyorsa mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu ip uçlarını takip ederek karşınızdaki insanın size yalan söyleyip söylemediğini kolayca anlayabilirsiniz.Tek yapmanız gereken iyi gözlemlemektir. Normalde olan haliyle o anki halini karşılaştırdığınızda kısa sürede sizde anlayacaksınız.
BİLGİLER
admin tarafından 20 Nisan 2014 - 23:22 tarihinde yayınlandı.